Ova čorba od povrća je za sva godišnja doba.
Sastojke koje ovdje koristimo uvijek imamo bilo da je zima ili ljeto.
Šargarepa, tikvice i paprika, zimi iz
zamrzivača a ljeti svježe. Naravno, preporučujem sve svježe, ali kad zima dodje
ova čorba će vas sigurno ugrijati i osvježiti pa i sa povrćem iz zamrzivača.
Sastojci za 4 -5l :
– 4 veće šargarepe
– 3 manje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 1 babura paprika
– 2 kašike ulja
– 1 kocka za supu po izboru
– veza svježeg peršuna
– 3 jaja
– pavlaka za kraj po izboru
– 3 manje tikvice
– 1 glavica crnog luka
– 1 babura paprika
– 2 kašike ulja
– 1 kocka za supu po izboru
– veza svježeg peršuna
– 3 jaja
– pavlaka za kraj po izboru
Priprema:
Isjeckajte sitno crni luk, ja ga izblendiram
da bude što sitniji.
U lonac stavite ulje i malo vode sa lukom da
se dinsta. Kad je luk omekanio dodajte šargarepu isječenu na kolutove, pa
nalijte malo vode i ostavite da se kuha uz povremeno mješanje.
Kada je šargarepa na pola kuhana dodajte
isjeckanu sitno papriku i isjeckane tikvice na kockice.
Nalijte vode i ostavite da se kuha dok se svo
povrće ne skuha.
Kada je povrće skuhano, dodajte
vode po izboru, peršunovo lišće i dodajte kocku za supu.
Probajte da li je dovoljno
slano, pa ako nije po vašem ukusu vi dodatno začinite.
Kada je sve zajedno provrilo
ulupajte jaja pa ih postepeno istresajte uz mješanje.
Ostavite da vrije još par minuta
pa sklonite sa vatre i dodajte pavlaku.
Izmješajte pa poslužite.
Možete da poslužite i bez
pavlake pa da je svako po svom izboru doda u tanjir.
Nema komentara:
Objavi komentar