Sastojci
– 2 srednja patlidzana
– 1 luk
– 3 cehna bijelog luka
– 1 veliki paradajz
– 1 brdovita kasicica paradajz pirea
– 2 kasicice secera
– 2 kasicice soli
-1 kasika maslinovog ulja
– Pola case prokuhane vode
– Dosta maslinovog ulja za przenje patlidzana
– 1 luk
– 3 cehna bijelog luka
– 1 veliki paradajz
– 1 brdovita kasicica paradajz pirea
– 2 kasicice secera
– 2 kasicice soli
-1 kasika maslinovog ulja
– Pola case prokuhane vode
– Dosta maslinovog ulja za przenje patlidzana
Priprema
Patlidzan oprati i (ne guliti) isjeci ga na
2x2cm velicine kockice. Ostaviti ga da odstoji nekoliko minuta u posoljenoj
vodi (ja ga ostavim oko pola sata).
Zatim ga ocijediti i istresti na kuhinjski papir
da upije visak vode. Maslinovo ulje DOBRO zagrijati i prziti patlidzane.
Isprzene patlidzane redati na kuhinjski papir da upije visak masnoce.
Dok se patlidzan przi,luk i bijeli luk
isijecite na sitne kockice. Takodje u vecoj tavi zagrijte jednu kasiku
maslinovog ulja,i dodajte luk i bijeli luk da se fino proprze dok ne postanu
staklenasti.
Paradajz staviti u prokuhanu
vodu par minuta i skinuti mu kozicu.Isjeci ga na sitne kockice. Dodati ga
luku,a zatim i paradajz pire.
Dodati secer,so i vodu. Na tihoj
vatri kuhati 10-tak minuta. A zatim istresti i patlidzane. Kuhati jos 10-tak
minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar