Adsense

subota, 4. veljače 2017.

Griz baklava

Ovaj orijentalni kolac se moze naci i pod drugim nazivima,Revani Japanska baklava …i sl. Ovako ga ja pravim.



Sastojci

1 solja 250 ml

KOLAC
– 4 jaja
– 4 kasike secera
– 1 solja ulja
– 1/2 solje mleka
– 1 1/2 solja pšeničnog griza
– 1 prasaka za pecivo
– 2 kasike mlevenog keksa
– 1 1/2 solja seckanih oraha(mlevenih),ja sam pravila i sa bademima,lesnicima…

SIRUP(Preliv)
– 2 solje secera
– 2 solje vode

Priprema

Umutiti jaja i secer i u to polako dodavati ulje ,mleko ,prasak za pecivo,griz,mleveni keks.odloziti mixer pa dodati mlevene ili seckane orahe i promesati spatulom
Peci dok ne porumeni .kad je gotovo ostaviti da se ohladi
Ohladjeno preliti toplim sirupom
Ostaviti preko noci da kolac upije sirup pa tek onda posluziti

Nema komentara:

Objavi komentar