Ukusan ručak uz hrskavu salatu.
Sastojci
– 1
kg krompira
– 250 gr špinata
– 1 luk
– 2 čehne bijelog luka
– 100 gr parmezana
– 250 gr špinata
– 1 luk
– 2 čehne bijelog luka
– 100 gr parmezana
BEŠAMEL
SOS
– 50
gr putera
– 40 gr brašna
– 500 ml mlijeka
– 40 gr brašna
– 500 ml mlijeka
Način pripreme
Luk
sitno isjeckajte pa popržite na ulju dok ne omekša.
Špinat
blanširajte kratko u kipućoj vodi pa ocijedite i krupno narežite pa pomiješajte
sa lukom.
Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Posolite, pobiberite pa poredajte red krompira u namašćenu tepsiju.
Pospite sa malo špinata i luka pa pospite parmezanom.
Ponavljajte proces dok ne potrošite sastojke.
Na puteru popržite brašno pa dodajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Posolite, pobiberite i prelijte preko krompira.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar