Ukusni grah posebno je zanimljiv u ovoj
kombinaciji. Paprike daju ovom jelu sočnost i slatkoću.
Sastojci
– 1 kg pečenih paprika
– 500 gr graha
– 2 luka
– 3 čehne bijelog luka
– 2 kašike paradajz pirea
– maslinovo ulje
– so, biber
– 500 gr graha
– 2 luka
– 3 čehne bijelog luka
– 2 kašike paradajz pirea
– maslinovo ulje
– so, biber
Način pripreme
Grah
skuhajte u vodi dok skoro ne omekša.
Sitno
izrežite luk i bijeli luk i dinstajte u šerpi na maslinovom ulju.
Paprike
ogulite i očistite od košpica pa izrežite na kockice.
Dodajte
grah i papriku u šerpu zajedno sa paradajz pireom.
Podlijte
sa vodom i kuhajte pola sata dok se okusi ne prožmu.
Nema komentara:
Objavi komentar